Word de meest succesvolle versie van jezelf!

Welkom op De Vlonder; De school waar u uw kind een fijne basis voor de toekomst geeft!

Op De Vlonder doen we er alles aan om uw kind succesvol te laten zijn! Of het nu een sportieve stuiterbal is, een vrolijke vriendjesmaker, een stille luisteraar of een serieuze studiebol: elk kind heeft unieke kwaliteiten die in de juiste omgeving hélemaal tot ontwikkeling komen.

Jarenlange ervaring heeft ons geleerd wat daarvoor nodig is. We noemen dat onze ‘succesformule’.

  • Hattem
  • 76 leerlingen - een kleine school
  • Onderwijs waarin hart, hoofd én handen centraal staan

Samen spelen, samen leren, samen leven!

De basisschoolperiode is een belangrijke tijd waarin je kind van ales leert; over de wereld, zichzelf en anderen.

Wij geloven dat elk kind succesvol kan zijn, als je het de juiste uitdaging biedt in een veilige omgeving. In die omgeving geven we onderwijs waarin het hart, hoofd én handen centraal staan.

Het hoofd staat voor kennis die we overbrengen.

Het hart staat voor de persoonlijke ontwikkeling en het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden.

De handen staan voor aanpakken: gewoon doen, niet bang zijn om fouten te maken.

 

'Succesformule'

Succes is… - Er samen voor gaan - Je eigen keuzes maken - Met elkaar lachen - Leren van je fouten - Nieuwsgierig blijven - Rekening houden met elkaar - Open staan voor een ander - Dingen durven - Jezelf kunnen zijn - Trots op jezelf zijn - Weten wat je gelukkig maakt - Geloven dat je het kan

Kleine groepen

We bieden begeleiding op maat. Elk kind krijgt een schooltijd die helemaal bij hem of haar past. Zo komt ieder kind uiteindelijk op de beste plek terecht!

Alles-in-1!

Omdat De Vlonder wil dat het geleerde aansluit bij de praktijk, werken we niet meer met losse vakken. Lessen delen we in volgens het projectmatige ‘Alles-in-1’. De buitenwereld bestaat niet uit losse vakken, dus onderwijzen we op onze school ook niet zo. De groepen 4 t/m 8 werken aan de hand van thema’s, bijvoorbeeld ‘de Middeleeuwen’ of ‘kleding en sport’. Binnen een thema is er vervolgens aandacht voor de aparte vakken, zoals geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, techniek en cultuur. Er zijn verschillende niveaus beschikbaar binnen de thema’s, zodat iedere leerling de uitdaging krijgt die hij of zij verdient.

"We zien het als onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat je kind een goede en plezierige schooltijd heeft." - Conny Wencker, directeur

Wij zijn er om de unieke kwaliteiten van je kind te vinden en te ontwikkelen.

Samen met de ouders doen we er alles aan om de kinderen succesvol te laten zijn.

We hebben alle expertises bij de hand: taalspecialist, rekenspecialist, gedragsspecialist, logopedist, fysiotherapeut, maatschappelijk werker en een intern begeleider.

We bieden continue opvang samen met Doomijn Kinderopvang;
Bij Doomijn is het fijn en vertrouwd en zijn ze groots in het kleine. Ze zijn gek op de natuur en er is alle ruimte om te ontdekken, fouten te maken en vies te worden. Want daar leer je van. Je mag spelen zonder te presteren en kleuren zonder lijntjes. Doomijn ziet wat je kan en wat je nodig hebt.
Als kind én als ouder. Zie voor meer informatie: www.doomijn.nl

Zelf eens kijken? Je bent van harte welkom!

Contact

Veel gestelde vragen van en voor ouders van 3 jarigen.

U kunt samen met uw kind komen. U heeft eerst een gesprek met een van onze collega’s of de directeur. Daarna krijgt u een rondleiding door de school en vertellen kinderen uit de bovenbouw hoe er gewerkt wordt met de methode Alles-in-1 in onze school. Deze afspraak duurt ongeveer 1 uur.   

U kunt uw kind op iedere leeftijd aanmelden. Bij voorkeur vanaf 3 jaar, zodat we rekening kunnen houden met de komst van uw kind. U kunt hier klikken om een afspraak te maken. Maar u kunt ook telefonisch een afspraak maken of een mail sturen aan info@obsdevlonder.nl. Wij nemen dan contact met u op! 

Op De Vlonder hebben we een continue rooster.

De schooltijden zijn:  

Maandag t/m vrijdag* (met uitzondering van woensdag):

8.30-14.30

* de kleuters zijn vrijdag om 12.00 vrij

Woensdag:

8.30-12.00

 

Doomijn verzorgt de Buitenschoolse opvang (voor- en naschools opvang), ze zijn gevestigd in de school. Meer informatie over Doomijn? Klik hier

Er worden regelmatig naschoolse activiteiten gegeven door de buurtsportcoach. Dit is voor leerlingen vanaf groep 3.

Ook worden er diverse muzieklessen aangeboden  zoals: gitaarles en fluitles . 

 

Op de Grote Peuterdag (deze is elk jaar in maart of april) kunt u zonder afspraak de school binnenlopen.

Ook kunt u met de directeur een afspraak maken om te komen kijken.

Wanneer u uw kind al heeft ingeschreven, neemt de leerkracht contact met u op om 5 wenmomenten af te spreken.

Er zijn 5 wenmomenten voordat uw kind 4 jaar wordt, dit zijn 5 momenten waarop uw peuter al een dagdeel mee kan doen met de kleutergroep.

Plan een kennismaking

Komt de keuze voor een basisschool dichterbij? Maak dan kennis met De Vlonder: de school waar je je kind een fijne basis voor later geeft!

De Meenthe 26 8051 KV Hattem
T: 038 444 83 83 E: info@obsdevlonder.nl
Bekijk alle OOZ-scholen