Over ons

De basisschoolperiode is een belangrijke tijd. Leerlingen komen binnen als kleine kleuters en verlaten de school als tieners met een eigen identiteit. Wij als school hebben de eer om die acht jaar te begeleiden, maar hoe doen we dat?

Ontmoetingsschool

De Vlonder vindt het belangrijk een afspiegeling te zijn van de maatschappij. We zijn een ontmoetingsschool waar kinderen zich thuis voelen. Alle geloven, levensopvattingen en nationaliteiten zijn welkom bij ons. Daarnaast is er begeleiding voor kinderen die extra hulp nodig hebben óf juist wat meer uitdaging kunnen gebruiken. Door naar het kind als individu te kijken, creëren we een geborgen en veilige sfeer waarin de leerling zijn of haar eigen talenten kan ontplooien. Ons motto is ‘samen spelen, samen leren, samen leven!’ In 2015 heeft de schoolinspectie onze school op het terrein van sociaal-emotionele ontwikkeling bestempeld als ‘voorbeeld voor andere scholen’.

Hoe we lesgeven

Meer weten over de ‘Alles-in-1-methodiek’ of de ‘Leefstijlmethodiek’? We leggen graag uit hoe we lesgeven.

Lees verder

Overblijven & BSO

Als ouder of verzorger heb je vaak drukke dagen. Het kan fijn zijn als de school je daarbij ondersteunt buiten schooltijd om. Hoe we dat doen?

Lees verder

Bibliotheek in de school

Meer weten over de bibliotheek in de school?

U leest het hier!

Lees verder

 

 

"Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat jullie kind een goede en plezierige schooltijd heeft."